Fibromyalgie behandeling NFD / Guasha

Fibromyalgie

Betekend: fibro : vezel   my(o) : spier  algie : pijn

Fibromyalgie is een chronisch aandoening die wordt gekenmerkt door, chronische pijn,

Vermoeidheid, slaapproblemen, concentratie en geheugenstoornissen, gevoeligheid bij aanraking maar ook spijsverteringsproblemen, angst en depressie.

Het is gebleken dat neurotransmitters, stoffen die informatie doorgeven aan zenuw- en hersencellen bij mensen met fibromyalgie verhoogd zijn.

Fibromyalgie kan de kwaliteit van leven voor mensen die hier last van hebben aanzienlijk beïnvloeden.

Vanuit de visie van de  Chinese geneeskunde wordt fibromyalgie gezien als een disbalans van yin en yang, doordat Lever, Milt en de Hart energie verzwakt zijn. Door emotionele stress, gebrek aan slaap, verkeerde voeding. Maar ook het willen voldoen aan hoge eisen die je aan jezelf stelt, perfectionisme.

Qi en Bloed stagneren (blokkeren) waardoor pijnklachten en vermoeidheidsklachten ontstaan.

Het lichaam raakt uit balans.

Deze behandeling probeert de balans weer te herstellen waardoor Qi (energie) en Bloed weer gaan stromen. Er wordt gekeken naar wat de klachten zijn, wat eraan vooraf gegaan is, hoe lang de klacht bestaat en wat je er zelf al aan gedaan hebt om de klachten te verminderen.

Technieken uit de NFD (Neuro Fascia Dynamics) en het plaatsen van verblijfsnaaldjes,  vergulde accupunctuur  bolletjes en Cross Tapes. Hier proberen we het lichaam weer in balans te brengen en de klachten te verminderen.

NFD is een fascia (netwerk in ons hele lichaam aanwezig, die signalen door stuurt naar de hersenen) therapie ontstaan uit de Guasha, waarbij gebruik gemaakt wordt van verschillende materialen om de fascia, daar waar geblokkeerd weer in beweging te brengen.

Chat openen
1
Maak een afspraak
Hallo,
Voor welke massage kunnen wij u in plannen?